side

onsdag 25. februar 2015

Helsearbeid over hinduistiske pasienter. Primærsykepleie

Husk å være kritisk og at dette er mitt eget samling av notater og dette kan ikke brukes som veileder. Sjekk alle faglige retningslinjer og vær kritisk. 


Med kunnskap om indiske skikker og tradisjoner sykepleier kan vinne sympati og tillit hos pasienten og etablere et godt forhold med ham. Slik tiltak hjelpe å skape en følelse at vi bryr oss, pasient er trygg og sikkert. det er kjempe viktig å vise respekt for religion og tradisjon. !!!

Primærsykepleie er veldig viktig til å vinne tillit hos pasienten. Vi må være forberedt at pasienter men en annen kulturbakgrunn enn skandinaviske har andre forventninger til helsearbeidere.
Hinduistiske pasienter er  vant til at behandler gjør konkrete ting: ved å telle puls, elelr måten man måler temperatur. 

Rituel renhet¨
- god kropps hygiene er viktig. En hindu vil foretrekke å vaske seg i rennende vann, stillende vann regnes som uhygienisk. Etter toalett besøk er det nødvendig å vaske seg nedentil. 

Diett
- noe hindu vil insistere på å faste noen ganger. Skulle det skje kan man servere varm melk, te, frukt, salat. Dersom pasient har diabetes, må den spises ved bestemte tider.

OBS!!! Tips til prøve :   Gjelder pasienter med sykdommer som for eksempel diabetis:  Hvis vi er usikre bør vi diskutere slike ønsker fra pasient på avdelingen og finne ut hva som kan gjøres og hvor mye kan man utsette måltid. 

- regler i forhold til mat hos hinduistiske pasienter : de vil unngå storfekjøtt, ofte også fisk og egg mens de ligger på sykehus, 
- det kan hende at pasienten av hensyn til sin rituelle renhet bare kan spise mat som er tilberedt av personer fra riktig kast, kan det være nødvendig at vi lar familien å lage den. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar